





The Second Jordan-Australia Symposium

Issues in Women's Health

Wed 7th Nov, Amman

Venue: Grand Hyatt/ Zara Expo Auditorium

18:00-21:30

18:00-18:30 Welcome session -

Jordanian National Anthem

Introduction- Dr Maysa' Khadra 5 minutes

Dean of Faculty of Medicine UJ 5 minutes

Dean of Mutah Faculty of Medicine 5 minutes

HE Australian Ambassador 5 minutes

Coffee break 18:20-18:30

Session 1: Moderator: Dr. Fawaz Kazaleh/Dr. Ayman Qatawneh

1- 18:30-19:00 Prof I S Fraser -

"New aspects of the management of heavy menstrual bleeding – new therapies and novel issues involving iron metabolism"

Discussion-10 minutes

2- 19:10-19:25 - Dr. Moamar Al- Jefout

"Menstrual perception and co-morbidities among young Jordanian Females" University of Mutah (15 mins)

Discussion 5 minutes

- 3- 19:30-20:00 Endometriosis research presentations and panel discussion (30 mins)
 - a. Dr. Marina Berbic The role of immune response in gynaecological pathology and infertility-potential for better management and therapeutics.

- b. Fred Wong "A urinary biomarker to detect endometriosis"
- c. Dr.Cecilia Ng: "Treatment of women with severe and painful endometriosis with a simultaneous combination of the Mirena IUS and Implanon"
- d. Coffee break 20:00-20:15

20:15 Second session

Moderator: Prof Nather Hawa and Dr. Moamar Al-Jefout (Mutah University)

1- 20:15-20:45 IS Fraser

(30 mins)

"Added health benefits of modern hormonal contraception"

Discussion 15 minutes

2- 21:00-21:20 Dr. Maysa' Khadra

"Endometriosis and IVF"

University of Jordan

3- Conclusion remarks and closure-Dr Ahmad Abdel-Wahed and Prof. IS Fraser (10 minutes)

21:30 Dinner at Grand Hyatt



Sponsored by